Zašto je dobro nekada jesti po planu biljne prehrane?

Detoksikacija

Naša tijela rade prilično dobru detoksikaciju. Međutim, zbog naših trenutnih prehrambenih navika i načina života, pogođeni smo tolikom količinom toksina da naša jetra ne može sama napraviti detoksikaciju. Ponekad su našem organizmu, prilikom čišćenja, potrebni pomagači. Biljna prehrana je odličan pomagač, vjerujte nam. Bez obzira koji je vaš razlog, detoksikacija od mesa, mliječnih proizvoda i jaja može pozitivno utjecati na vašu dobrobit. Sami birate kada i koliko ćete biti na detoksikaciji.

Također, potrebno je izabrati koji plan ćete slijediti. Naša preporuka je da jedete svježe voće i povrće. Pod svježim mislimo na sezonsko, ukusnije je, a time podržavate lokalne proizvođače. Uključite u svoju prehranu prilikom detoksikacije zdrave masti poput orašastih plodova i njihovih ulja, sjemenke lana, avokado, masline i drugo. 

Postoji mnogo razloga za detoksikaciju osim čišćenja od toksina, a neki od njih su:

  • smanjenje skladištenja masti;
  • povećanje energije;
  • otkrivanje bilo kakve intolerancije ili osjetljivosti na određenu hranu;
  • jačanje povezanosti s pravom hranom.

Kao što je važno znati što je dobro jesti, potrebno je znati i što biste trebali izbjegavati. Također, preporučujemo da tijekom detoksikacije izbjegavate gluten jer na taj način možete istražite imate li intoleranciju na gluten. Uvijek je dobro znati što vam odgovara, a što ne.

Ne smijemo zaboraviti na unos tekućine. Kako povećavate unos namirnica koje su dobre za detoksikaciju, povećavajte i unos tekućine. Voda je, naravno, najbolji izvor. Ako želite dodati nekakav okus vodi, uvijek možete dodati limun, naranču ili neko drugo voće/povrće. Isto tako, tijekom ljeta možete praviti ledeni čaj, a tijekom zime klasični topli čaj.

Uložite kreativnost u pripremu jela i pića kako ne biste zamrzili vrijeme koje ste na detoxu.

Pošaljite poruku