Važnost odabira prostora prilikom planiranja događaja

Mjesto događaja ima ključnu ulogu kada govorimo o uspješnosti bilo kojeg događaja, bilo da se radi o manjoj privatnoj zabavi ili velikom poslovnom eventu. Pravo mjesto može stvoriti pozitivno i nezaboravno iskustvo za goste, dok pogrešan izbor lokacije može u potpunosti upropastiti samu uspješnost događaja. Zbog toga, organizatori događaja imaju težak posao ispred sebe – odabrati mjesto koje će odgovoriti na sve zahtjeve jednog eventa.

Postoje mnoge bitne komponente prilikom planiranja i organiziranje, međutim posebna umjetnost je pronalazak pravog mjesta na kojem će se događaj odvijati. Prilikom organizacije poslovnog događaja, mjesto koje osigurava oduševljenje gostiju može rezultirati pozitivnim mišljenjem o samoj tvrtki ili brandu.

Prilikom odabira prostora, postoji dosta elemenata na koje je potrebno obratiti pažnju, a mi smo naveli neke od njih.

Povezanost teme događaja s dizajnom interijera

Koliko su povezani tema događaja i dizajn interijera u kojem se odvija događaj veoma je bitan dio prilikom organizacije. Na primjer, ako je tema događaja vezana uz održivost i prirodu, svakako želite izabrati mjesto koje i samo svojim dizajnom šalje takvu poruku te je uređeno biljkama, zelenilom i slično. Zimske teme se većinom bolje slažu s hladnim i neutralnim bojama i uzorcima industrijskog dizajna, dok ljetne teme, naravno, zahtijevaju odvijanje događaja vani.

Wow efekt

Potrebno je dobro poznavati goste događaja te što kod njih može izazvati wow efekt. Upoznati smo s činjenicom da svi žele podijeliti svoje wow trenutke na društvenim mrežama. Mjesto koje osigurava oduševljenje gostiju te je photo friendly osigurat će dijeljenje događaja na društvenim mrežama te će gosti zasigurno dugo pamtiti taj događaj, a brand će ostaviti pozitivnu sliku na njih.

Atmosfera

Na uspješnost događaja utječe atmosfera. Prilikom odabira mjesta događaja, istražite može li se dekoracija prilagoditi, kao i glazba i osvjetljenje jer su to neke od komponenti koje utječu na samu atmosferu i ambijent događaja.

Catering i piće

Kao što smo već rekli u prošlom blog članku, hrana je također jedan od najbitnijih elemenata svakog događaja. Svaki prostor koji nudi opciju cateringa i pića olakšat će svakom prilikom planiranja i organizacije događaja.

Food Garden uz catering i piće, nudi i najam prostora za različite tipove događaja. Javite nam se za više informacija!

Pošaljite poruku