Svjetski dan veganstva

U cijelom svijetu Svjetski dan veganstva obilježava se 1. studenog kako bi se skrenula pozornost na izbjegavanje i zabranu iskorištavanja životinja.

Veganske grupe i vegani organiziraju edukativne radionice za podizanje svijesti o pravima životinja. Također, dijele puno savjeta kako bi vam pomogli kroz proces prilagođavanja veganskom načinu života. Iako je veganstvo počelo kao modni hir prehrane, danas je to stil života.

Što je veganska prehrana?

Veganska prehrana sastoji se samo od hrane biljnog podrijetla. To može biti jedan od najzdravijih načina života. Konzumacija biljne hrane pomaže vašem mentalnom i tjelesnom zdravlju, a dobra je i za okoliš. Osim voća i povrća, biljna prehrana uključuje ulja, sjemenke, orašaste plodove, cjelovite žitarice i mahunarke.

Prednosti biljne prehrane možete pročitati na linku.

Kako pomaže okolišu?

Proizvodnja životinjskih proizvoda zahtijeva velike količine prirodnih resursa koje nam je podarila majka priroda. Također, stvara veliku štetu s velikom količinom otpada i onečišćenja. Eliminacijom konzumacije mesa i ostalih proizvoda životinjskog podrijetla možemo spriječiti brzo iscrpljivanje Zemljinih resursa, usporiti klimatske promjene i na kraju našim budućim generacijama osigurati zdrav planet za život.

Zaštita životinja

Veganstvo je životni stil i pokret koji se istinski bori za prava životinja koje se koriste za hranu i prolaze kroz nehumane prakse uzgoja.

Povodom Svjetskog dana veganstva, u Food Gardenu organiziramo nagradnu igru u kojoj možete sudjelovati i osvojiti 30% popusta na ručak za dvoje. Posjetite naš Instagram i Facebook kako biste sudjelovali u ovoj nagradnoj igri!

Pošaljite poruku